Pages

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Viikko 9!

Jotkut maanantait on semmosia että toivoo heti aamulla että viikko olisi mahdollisimman pian ohi. Tää viikko oli just semmonen.
Tuhannennen kerran kailotan että mulla oli midterm-examit tällä viikolla. Niistä riittääkin kerrottavaa!

Kukaan järjen jättiläinen ei jätä ostamatta suomi-englanti sanakirjaa ennen vaihtoon lähtöä jos englannin kielitaito on ala-aste tasoista! Ei kukaan paitsi minä. Ja siitä oon tällä viikolla saanu kärsiä rankasti.
Eli tuhannen pisteen vihje: jos lähdet vaihto-oppilaaksi ja et ole varma hallitsetko sanastoa esim. aiheista johtamisen perusteet, henkilöstön johtaminen ja sosiaalipsykologia, niin hanki KIRJAVERSIO-sanakirja Suomesta!
On helpompi vastata kokeen kysymyksiin jos ymmärtää kysymyksen, tiedättehän..

Täällä ei siis saa käyttää puhelimen sanakirjaa kokeissa. Testeissä saa käyttää, mutta kokeissa ei.
Maanantain kokeeseen pakersin siihen aihepiiriin liittyvän sanakirjan. Lauantain kokeeseen tein samanlaisen, mutta en saanut lupaa käyttää sitä. Nice.Neljä sivua tämmöistä ensin yhdestä aineesta, ja sitten kolme sivua toisesta aineesta. Kerron mielelläni että ulvoin kuin susi kun opettaja laittoi viestiä että en voi käyttää kokeessa tätä työni tulosta. Maanantaina sain, lauantaina en. Mikä järki?

Oon siis opiskellu aivan ihmeteltävän reippaasti täällä ollessani ja erityisesti tällä viikolla. Ja tehnyt sen perjantaihin asti vielä hyvällä mielellä! Mistä nyt kiikastaa? :D Vaikka kokeet menikin paljon huonommin mitä oisin halunnu ja mihin näillä lukemisilla mun mielestä ois pitäny pystyä, niin saanen silti olla pikkuisen ylpeä ahkeruudestani. Suomessa en KOSKAAN oo pystyny lukea 7-8 tuntia putkeen innostuneena ja keskittyneenä. Jopa söin samalla kun luin. Ainoat hengähdystauot oli kun räpelsin watsappia mutta se nyt on pientä ;)

                                      
Lauantaina lukumotivaatio hiveli pakkasta. Onneks mulla on maailman ihanin ukkeli joka tsemppas mua tekemällä järkyttävän hyvät eväät että jaksoin lukea vielä ennen vikaa koetta!

HAUK! Ja namsk. <3


Kokeet on nyt siis tältä erää ohi ja mieli on taas keveä ja hyvä. Menin vikan kokeen jälkeen suoraan jalkahierontaan ja olin jonkinlaisessa transsissa koko toimituksen ajan. Sen jälkeen herkuttelin niin että naama vihersi. En oo tällä viikolla syöny herkkuja ennen lauantaita, ja onnistuneesti söin eilen niin paljon että ei tee taas viikkoon mieli mitään makiaista! (tuo oli emävale.)

Ainakin kaikki lukion käyneet tietää miten jokaisen koeviikon jälkeen on kiva käydä vähän tuhlailemassa Suomalaisessa kirjakaupassa ja ostella motivaatiota seuraavaa jaksoa varten! Mä ostin eilen uusia vihkoja ja yliviivaustussin. Oon täynnä taistelutahtoa! Mähän selviän loppukokeista kunnialla ja aloitan vielä tehokkaamman opiskelun heti huomenna ekalla tunnilla! Ähäkutit!

Tämä kuva on viime sunnuntailta, mutta jotaki tämän tapaista tuli eilen pikkusen maisteltua.

Sitten päivän polttavaan aiheeseen, eli hikoiluun.

Tää on varsinainen kuva-arvoitus. Näyttää ihan ruoskitulta selältä, tai sitten teurastetulta porsaalta. Näyttää tuolla alempana olevan movemberitkin!
Tää kuva on siis mun paidasn selkäpuolesta (joka ei oo ton värinen) 300m kävelyn jälkeen! En tiedä johtuuko tää mun ylenpalttinen hieneritys raskaudesta vai ylipainosta vai huonoista perintötekijöistä (niitä on hyvä syyttää kaikesta! :D) mutta mulla rupeaa huumori loppumaan. 


Tartteisin kouluun oman kuivausrummun missä voisin kuivattaa vaatteet aina pienenkin ponnistuksen jälkeen.

Lauantaina koulussa ei ollu auki muuta lukupaikkaa ku ilmastoimaton huone. Tuntui saunalta. Ja kun mulla on kuuma, tulen kiukkuiseksi!!

Lauantaina ennen koetta sattui muuten hupaisa välikohtaus, kun valvoja tuli ennen koetta huomauttamaan mulle ja yhdelle toiselle opiskelijalle meidän vääränlaisista kengistä. Mulla oli keltaiset remmisandaalit ja toisella tytöllä oli mustat sandaalit- ois pitäny olla mustat umpinaiset kengät. Toinen tyttö oli jo lähdössä vaihtamaan kotiinsa kenkiä, mutta musta koko episodi oli lähinnä hauska vitsi! Se valvoja oli muutenki tosi virka-intoinen! Kokeen aluksi se sano että tässä kokeessa ei saa käyttää sanakirjoja (siis minkäänlaisia) vaikka meidän opettaja oli sanonu että elektroniset ja kirja-sanakirjat on sallittuja. Oppilaitten naamat venähti hiukan! Sitten kokeen aikana valvoja kävi tarkistamassa opintotoimistosta asian ja tuli ilmi että sanakirjoja saa käyttää. Tämän jälkeen taulule ilmestyi uusi kokeen päättymisaika (entinen oli 16:30, nyt 16:32) johtuen sanakirjoista johtuvasta väärinymmärryksestä.
Valvoja myös kiersi pläräämässä kaikki sanakirjat läpi, ettei vain löydy lunttilappuja.
Mun on vaikea pysyä nahoissani tommosten ihmisten keskuudessa. 

Sitten näitä sekalaisia kuvia ja vielä sekalaisempia kuvatekstejä!
Tässä on mun kaks herkkusuuta niin maireina! Niillä on aina omia herkkuhetkiä joihin mulla ei oo lupaa :D


Murmeliini <3 Tästä vilperistä on mahoton saada kuvia! Tai saahan niitä toki, mutta kuvan henkilöä/tapahtumaa/paikkaa on mahdoton tunnistaa jatkuvan liikehdinnän ja sinne tänne säntäilyn vuoksi.

Meidän makuuhuoneen mysteeri!
Täällä rupesi päivänä muutamana haisemaan aivan kamalalta! Ajateltiin että ilmalämpöpumppu vetelee viimeisiään ja rajoitettiin sen käyttöä. Siitä huolimatta karmea käry täytti makuuhuoneen ja levisi pikkuhiljaa muuallekin taloon. 
Kunnes yhtenä päivänä avasin makuuhuoneen yläkaapin josta olisin tarvinnut lompakon. Mitä löysinkään!! Tämän näköisen jutun.
Kyseessä ei ole koirankakka.
Vaan muovipussissa ollut kynsilakkapullo hiukan kärsineessä tilassa!
Kaapin alla on siis led-lamppu joka on asennettu niin fiksusti, että johtoja yms on kaapin sisällä- ja ne kuumenevat aina kun lamppu on päällä. Tämä reppana oli ollut johtojen päällä ja alkanut pikkuhiljaa sulaa aina kun lamppu oli päällä. Muovipussi oli sulanut, samoin pullon muovinen korkki. Haju oli sanoinkuvaamaton!!! Mokomakin kynsilakkapullo (joka piti ostaa feikki-sormuksien pinnoittamista varten).

Pilvettömällä taivaalla upea yksityiskohta! Ilahdutti hikisen kulkijan taivallusta.

Näitä notkuu meidän koulun käytävillä ja joka paikassa. Tää yksilö on jotenki sympaattinen kun se on aina niin väsyneen ja nuutuneen oloinen- vähän niinku mä. Se katto mua onnettomasti ku otin kuvia. Tunsin sympatiaa sitä kohtaan: sekään ei tykkää kuumuudesta ja muutenki vähän laiskottais. Koirien ja Camman lepopaikalle ois todellakin tarvetta tuolla kampuksella!

Tiikeri-jalka.
Nätit rusketusrajat.

Aah, näitä alati vaihtelevia kuvia te rakastatte! :D Tässä pallo kun rv 24 täynnä. 
(Kuulin taas että odotan tyttöä kun näytän niin onnelliselta! ÖH?! Näytän kaikille thaikuille vielä taivaan merkit ja synnytän pojan! Ps. Aija, arvauksia kehiin!!!)

Meillä on ollu tällä viikolla 4pv skootteri vuokralla joka on ollu tosi mahtava juttu. Huonot vaikutukset: koulumatkaliikunta on jäänyt tällä viikolla kolmeen kertaan, kun mulla on noin ihanat hovikuskit! <3
Ps. Turha marmattaa siellä kun Danskulla ei oo kypärää! Valitettavasti täällä ei myydä tuon kupoliin sopivia! On joko aikuisten kokoisia tai sitten niin pieniä että se menis nyt tälle meidän vauvalle.

Katottiin eilen illalla hotelleja ja suunniteltiin loppuajalle kaikkia ihania reissuja ja minilomia <3 Poika meni suihkun jälkeen isin telttaan :)
Tänään oli operaationa murmelin hiusten leikkuu! Jaska lähti viettämään laatuaikaa itsensä kanssa, ja heti kun skootterin perävalo vilahti niin otin tiimarista ostetut pienet sakset käteen, kaivoin Jaskan partakoneen esille ja ryhdyin tuumasta toimeen :)

Tässä tulos <3

Poika oli aivan reppana ku näki ittensä peilistä! Se meni ihan vakavaksi ja yritti kaivautua mun ihon läpi ja sano että pelottaa. Nyt se on jo vähän tottunu uuteen lookkiinsa ja käy välillä jo ite kurkkaamassa peilistä miltä näyttää. 
Ps. Miks siilitukkaan jää AINA yksittäisiä pitkiä karvoja rehottamaan!

Kaikki Miettuskaiset! Kuka näkee tässä pojassa Pyry Miettusen? Minä nään. 
Saa nähdä mitä isäntä-Taipale tuumaa kun näkee poikansa ;) Se ei tiedä että täällä on tämmönen ylläri vastassa! 

Nyt rupeaa meikäläisen takalistoa sen verran puuduttamaan että on varmaan tullu istuttua ihan riittämiin tässä ruudun ääressä!
Oikein ihanaa kevään jatkoa sinne Suomeen!!! <3<3<3<38 kommenttia:

 1. No mitä isäntä tykkäs uudesta hiustyylistä? :)
  T. Kanukki!

  VastaaPoista
 2. no tykkashan se :) dansku on niin sopo ja se nayttaa nyt ihan mun pikkuveljelta :)

  VastaaPoista
 3. cammastiina! en kestä ku oot ollu nii ahkera koululainen! ja ihana ettet oo unohtanu palkita siitä itseäsi!!:D ja daniel! voi rakas, on kyllä niin pyrren näkönen!onko samanmallinen kallo vai miten se näyttää nyt ainaki kuvissa ihan pyryltä! ihanaa eloa sinne!!!!<3 ps. oon aina iha mielissään ko oot postannu tänne ja kuulee tein kuulumisia. ei vaan osaa kommentoida turhan usein tänne..

  VastaaPoista
 4. Danskun kallo ei oo ihan yhta ylhainen ku Pyrrella, mutta ei myoskaan yhta littana ku mulla. Ehka se kallon muoto on suurin erottava tekija Pyrren ja Danskun kohdalla nyt :) On oikeesti tosi hassua miten saman nakosia niista nyt tuli!

  Mun taytyy nyt menna vaihtaan hikinen koulupuku paalle ja kiirehtia tunnille. Kirjottelen taas loppuviikosta jotain :)
  Ps. Ihana Malle ku joskus jaksat kommentoida <3 ne piristaa mielta!

  VastaaPoista
 5. Mullaki oli yks huipu kommentti kerran tuohon edelliseen juttuun mutta se oli varmaan liian hauska ko en saanu sitä tulemaa läpi. Pitää kirjottaa asiallisemmin.
  Määki oon into aina ko oot ahkeroinu kirjottaa. Nää on nii hauskoja!! Vien kyllä joku päivä meijänki autonrenkaille vettä, en oo osannu niitä ees aatella. Niin itsekäs sitä on täälä länsimaisa.. Ja nauratti myös se sun kahvilan siunaamistilaisuus, oisit heittäytyny polvilles ja menny mukaan.. :) puzuja! (Ota sanavahvistus pois kommenteista, jos et pelkää että me ollaan jotain urkkijoita :))

  VastaaPoista
 6. Kaisa! Miten sen robotti-suojan saa pois? Mä en oo ainaskaan sitä tänne asentanu!

  Mä kirjotan tänään tahi huomenissa tän viikon kuulumiseja :)

  VastaaPoista
 7. Mikä mahtava reippaus! Suorastaan kadehdittavaa! Ja en käsitä, vielä vieraan maan kielellä, ja silti hyvällä mielellä. Oot vissiin aika tehopakkaus!<3
  Ihana oli näitä tekstejä lukea, vähän enempi pystyy päättelemään kuulumisista näistä ku vatsapviesteistä. Ja kaikesta hikoilun määrästä ja inhoista koevalvojista huolimatta luen rivien välistä, että vietätte siellä aika paljon laatuaikaa.
  Kertakaikkisen sulonen pojanjässikkä tuo teiän ipana, niin iso jo. Ja siili sopii ihan mahtavasti.
  Tsemppiä ja yhtä isoa opiskeluintoa opiskeluihin vieläki. Nauttikaahan viimesistä kaheksasta viikosta! <3

  VastaaPoista