- poistaa masennusta (anti-depression)
- vähentää tulehdusta (anti-inflammatory)
- estää syöpää (anti-cancer)
- vähentää stressiä (anti-stress)
Thaimaalaisessa keittiössä kukkasta käytetään yleisesti teessä ja värjäämään mm. leivoksia. Kauneutensa vuoksi saattaapi löytyä myös suomalaisista kukkakaupoista koristeeksi tarkoitettuna.
Teen valmistus tapahtuu seuraavasti:
- kaada kuppiin kiehuvaa vettä ja ripottele n. 10 kuivattua kukkasta joukkoon
- odota 10min ja siivilöi kukat pois, vesi on nyt muuttunut kauniin siniseksi
- anna jäähtyä ja nauti, lisää makusi mukaan hunajaa
Ja sitten jos haluat kikkailla vähän lisää niin lorauta joukkoon sitruunaa tai limeä niin väri muuttuu violetiksi. Kaatamalla kookosvettä joukkoon väriin tulee lisää syvyyttä. Värimuutokset johtuvat pH tason muutoksesta.
Aineksia:
Tässä meidän nauttimat teet. Rouvalle violettia ja ukolle sinistä:
Jatkoa Thaimaalaisista herkuista ja erikoisuuksista ehkä lisää. Täällä löytyy kyllä vielä paljon kokeiltavaa ja tutkittavaa!
####
####
Ihanaa että oon saanu kirjoitusvahvistusta armaalta siipalta (riipalta) <3
VastaaPoistatämä tietää sotaa! kumman jutut on parempia!