Pages

tiistai 28. tammikuuta 2014

Koulua ja muuta.

Hei taas pitkästä aikaa!

Koulu on alkanut! Se on vieny niin aikaa kuin energiaakin niin paljon että blogin kirjoittaminen on jäänyt tyystin. Oon yrittäny ottaa kuvia aina välillä että ois jotain annettavaa tänne :)

Alkuun muutama random-kuva.


Ukko ja eukko. Täällä kaikki on sitä mieltä että ootan tyttöä koska meillä on jo poika! Ne ei vissiin tiedä että ei se ihan niin mee :D


Näin meillä kuivatetaan pyykkiä :D Voin kertoa että kuivuu muuten nopeasti! (nykyään käytän tyystin henkareita)


Joku rohkea ukko kiipes bambu-tikkaita pitkin ylös ja leikkas poikki yhden sähköjohdon. :O


Täsä on mun ihana koululaukku jonka ostin Lindexiltä ennen reissua. Ensviikolla se pääsee käyttöön, tän viikon meen repulla.


Mun lukujärjestys. 


Aurinkoinen tuokio parvekkeella <3
 Noniin! Sitten ensimmäiseen koulupäivään!
Sovin yhden skootterikuskin (jolta puuttuu melkein yksi sormi) kanssa että se tulee hakemaan mua 7:40. Sehän tuli, ja sain päähäni epämääräisen näköisen kypärän. Jos kirppuja ei oo tähän asti ollu niin nyt niitä taatusti on! Matkaa yliopistolle on 2,7km ja se taittuu sangen nopeasti skootterilla, varsinkin jos kuski ei välitä punaisista valoista..

Koulun piha kuhisi eri puolilta maailmaa tulleista vaihto-oppilaista. Ilokseni (?) löysin joukosta myös yhden suomalaisen tytön joka on käynyt samaa yläastetta mun kanssa! Ikävä kyllä ei olla puheväleissä, mutta ehkä tämän reissun jälkeen voidaan jo katsoa silmiin ja vaikka pikkasen hymyillä. Let's see!

Ajettiin bussilla 45min erittäin hulppean näköiseen rantaan jossa oli hienoja hotelleita ja aivan taivaallista ruokaa ja ties mitä. Seuraavat kuvat on sieltä.

Päivään sisältyi alku-infoa ja ranta-aktiviteetteja. Tosin ohjaajat teki heti selväksi että mun ei kannata osallistua niihin. Niimpä istuin varjossa sohvalla ja nautin olostani.
Täällä kaikki on todella huolehtivaisia mun raskauden suhteen ja saan todellakin erikoiskohtelua. (Tänään esimerkiksi muut oppilaat menivät bussilla ostamaan koulupukuja, minä pääsin ohjaajien kanssa taksilla :D).

Kiinalaiset opiskelijat ovat hupaisaa kansaa! Kuten jo facebookissa pääsin kertomaan, musta tuli nähtävyys niiden kesken ja jouduin poseeraamaan ties miten monessa valokuvassa millon kenenkin kanssa :D
Raskaus sai tosi paljon huomiota osakseen (ja minä sen mukana) ja sain vastailla moniin sitä koskeviin kysymyksiin.

Eka "koulupäivä" meni siis tosi hyvin ja pääsin puhumaan paljon englantia. Kiinalaisten kanssa se on hakalaa, mutta ruotsalaisten enkku on tosi ymmärrettävää. Ehkä mäkin opin tän reissun aikana puhumaan paremmin!

Olin sopinut skootterikuskin kanssa että soitan sille jahka tullaan taksin yliopistolle. Mutta kas kummaa, puhelin ei toiminut siinä vaiheessa. Ukona oli hiukkasen lämpöasteita, mutta ajattelin että minähän kävelen mieluummin kuin tilaan taksin (joka on kallista). Täällä ei oo panostettu kyllä yhtään kävelykatuihin, mutta selvisin hengissä perille :) Kotikadulla sain skootterikuskin kiinni puhelimella ja yritin selittää tilanteen, mutta ukko-rähjä ei ymmärrä englantia himpun vertaa. Meidän kommunikointi sujuu niin, että näytän paperilla kellonajan millon mut pitäis hakea kotoa, ja koululla näytän paperilla ajan millon mut vois noutaa sieltä. Easy! (?)

Semmosta tänne!
Voikaahan kaikki hyvin siellä kaukana <3

Ps. Aurinko rupeaa pikkuhiljaa tarttumaan tähänkin kalkkikseen vaikka en makaakaan ulkona siinä toivossa! :)

4 kommenttia:

 1. tää on niin piristys mun arkeen ko saa lukea teiä elämästä siellä!:DD voikaa hyvin siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sulla Malle täytyy olla kuiva arki jos tää sua piristää!!! :D

   Voi hyvin sinäkin siellä ihanaiseni <3

   Poista
 2. Täällä kans yks,jolla on kuiva arki! ;)Camma,tää blogi ja sun jutut on ihania ja niin hauskoja.:)

  VastaaPoista
 3. PS. Nyt sain todistusaineistoa,sä oot turhaan huolissas! Oot suorastaan hehkeä <3 pss. Ystävät ei valehtele!

  VastaaPoista